X
GO

Hva innebærer GDPR eller EU's forordning om

personvern som den også blir kalt?

Datatilsynet har pålagt alle norske bedrifter å gjennomføre tiltak for å bli samsvarende med den nye EU's forordningen om personvern.

Det innebærer at man har en tydelig oversikt over lovverket og personopplysningen man til enhver tid oppbevarer. Men er pliktig til å ivareta sikkerheten og gjøre vurderinger om behandlingsgrunnlaget for disse opplysningene.  

Hva vi gjør med personopplysningene kan du finne her: 
Personvernerklæring             

 

 

Du trenger ikke begynne på startstreken
 
Columbi har jobbet med datasikkerhet lenge og har hatt et målrettet fokus på å bli gode på den PRAKTISKE delen rundt forordningen. Vi innser at våre typiske kunder ikke ønsker å investere den tiden det tar å få et overblikk på hva som skal gjøres. I tiden som kommer, frem til forordningen kommer på plass i mai 2018, vil vi tilby nye og gamle kunder gode og praktiske råd for å gjennomføre kravene til myndighetene. 
 
Man kan finne en del informasjon i kolonnen til høyre på denne siden. For vår gratis kom-i-gang guide må dere sende oss en epost via skjemaet til høyre.

 
 
Bakgrunnen for GDPR

Det registreres opplysninger om samfunnsborgere på kryss og tvers av landegrenser og det forkommer utveksling mellom ulike parter. Enkelte av disse opplysningene er personopplysninger og forordningen har til hensikt å beskytte enkeltidivider og disse personopplysningene. Hovedtrekkene i forordningen sier at kontrollen skal gis til forbrukeren. Lovverket har vært en del av norsk lov siden 2000. I tillegg til noen lovendringer, er den store forskjellen at bøter og reprimander nå må tas alvorlig. Ved avvik og mislighold av personopplysninger kan bedrifter som ikke har rettet seg etter regelverket risikere bøter på opptil 4% av global omsetning!

Hva må du gjøre
  • Få overblikk over lovverket og hva som er nytt med forordningen
  • Skaff deg oversikt over personopplysninger, systemer, forhandlere og samarbeidspartnere
  • Gå igjennom rutiner for å sikre personopplysningene.
  • Vurder om du har et behandlingsgrunnlag og rett til å oppbevare dataene. Se om dette gjelder for dine leverandører og partnere også
  • Lag et system for avvikshåndtering og rutiner for innmelding
  • Hold interkontrollen oppdatert og gå igjennom på årlig basis
 

Nyttige Linker
 

 
 

Kom i mål med vår gratis GDPR Guide

Vi vet at det er vanskelig i komme i gang. Derfor har vi laget en guide som kan hjelp deg på vei. Det beste er at den er GRATIS. Naturligvis er du velkommen til å bruke vår ekspertise og erfaring når du vil. Kanskje som et komplement til guiden eller dersom du ønsker at noen tar styringen. Uansett...værsågod!