X
GO
               
Update 2018: Digitalisering, effektivisering og kostnadsbesparelse

Update 2018: Digitalisering, effektivisering og kostnadsbesparelse

Skytjenester gjør livet enkelt for bedrifter og deres ansatte, og sparer både tid og penger. Fagseminaret Update 2018 satt fokus på fremtidens skybase...
Digital Index 2018 – Norge sakker akterut

Digital Index 2018 – Norge sakker akterut

Norge holder ikke samme digitaliseringstakt som våre naboland, og er forbigått av Sverige både på Visma sin digitale index og EU sin digitale Index. T...
Columbi løfter idretts-Norge opp i skyen

Columbi løfter idretts-Norge opp i skyen

Norges Idrettsforbund (NIF), Idrettens Regnskapskontor og alle særforbund og særkretser skal opp i skyen med Visma.net og Columbi. – Vi skal få en me...
Columbi dobler antall ansatte – vil være best på skyløsninger

Columbi dobler antall ansatte – vil være best på skyløsninger

Columbi er i sterk vekst og har nesten doblet arbeidsstokken i løpet av de siste 12 månedene. Dette inkluderer blant annet et oppkjøp av et regnskapsb...
En kunde av Columbi kan revolusjonere helsevesenet

En kunde av Columbi kan revolusjonere helsevesenet

Vet du hva som er linken mellom Columbi Micro, 600 høner og en væske som skal påvise ulike sykdommer når de testes mot blod på sykehus og laboratorier...
Bransjenytt, Seminarer og kampanjer
23

Hvem drar lasset når du skal ta ERP og HRM opp i skyen?

Publisert
Hvem drar lasset når du skal ta ERP og HRM opp i skyen?

Et steg til siden, eller et steg frem?
Vi har erfart at mange bedrifter bytter ERP system, men endrer ikke på en eneste rutine og fortsetter akkurat som før. Hva er da motivet bak byttet?

For oss i Columbi så er prosessen før du bytter, like viktig som etter at byttet er gjort.

Å ta steget opp i skyen må være bunnet i et ønske om effektivisering og digitalisering.
Når ønsket og viljen til endring er til stede, så er mye gjort.

Berører hele organisasjonen
Å flytte rutiner opp i skyen trenger nødvendigvis ikke å bety at alle dagens rutiner må stokkes om på, men det er sunt å se på alle prosesser og rutiner i lys av forbedring.

Kan rutiner gjøres enklere, mer effektivt og er organisasjonen klar for det?
Hvilken kompetanse har dere internt, og er de ansatte rustet for et skifte?

Hvor er ledelsen?
Det kalles et paradigmeskifte når tradisjonelle Windows programmer parkeres til fordel for nye og mer effektive skybaserte løsninger. Er dette skiftet så lite viktig at ledelsen kan være fraværende og delegere bort bedriftens fremtid?

Vi mener at ledelsen må være involvert ved bytte av kjernesystemer. Det må jo være nettopp dette effektiv ledelse handler om, å effektivisere prosesser og gjøre bedriften bedre rustet for fremtiden.

Hvorfor bytte til et ERP system i skyen?
Bytte av ERP system må være drevet at et ønske om å gjøre ting både kjappere og bedre enn før.
Hvis en bedrift kan utføre en oppgave kjappere og bedre enn før, og til en lavere kostnad, da har alle parter vunnet.

Hva koster det, og har vi oversikten over hva vi begir oss ut på?
Tiden med tunge investeringer upfront, hvor man nærmest «gifter seg» med løsningen man har valgt og dets muligheter, er forbi. Moderne nettskyløsninger er basert på abonnement som er fleksible og gjør at du kan endre på oppsettet langs med. Det at du kan både utvide og nedskalere systemene i full drift, gir oversikt og forutsigbarhet.
 

Er dere klare?
Når viljen til endring er der, så kan vi i Columbi hjelpe med å effektivisere prosesser, implementere gode systemer, gi god rådgivning, og ikke minst; god prosjektledelse.

Vi i Columbi har holdt på med ERP og HRM systemer i 30 år, og i denne tiden har vi vært innom minst 500 bedrifter. Det gir en stor erfaringsbase som nye og gamle kunder kan dra nytte av.
Vi har med andre ord sett og hørt det meste.  Hver ny kunde er en ny utfordring for oss, og vi ønsker best mulig resultat. Og vi ønsker selvfølgelig kunder som er motiverte, som ønsker digitalisering og effektivisering, slik at vi kan skape en suksesshistorie sammen.

Columbi er Norges 6.største Visma forhandler og vi opplever en pen vekst.
Vi legger ned store ressurser på å autorisere og skolere våre ansatte. På dette området er Visma en betydelig ressurs og pådriver som er god å ha i ryggen.

Så hva sier du? Skal vi skape en suksesshistorie sammen?

nyhetsarkiv
Søk i arkiv