X
GO
               
Update 2018: Digitalisering, effektivisering og kostnadsbesparelse

Update 2018: Digitalisering, effektivisering og kostnadsbesparelse

Skytjenester gjør livet enkelt for bedrifter og deres ansatte, og sparer både tid og penger. Fagseminaret Update 2018 satt fokus på fremtidens skybase...
Digital Index 2018 – Norge sakker akterut

Digital Index 2018 – Norge sakker akterut

Norge holder ikke samme digitaliseringstakt som våre naboland, og er forbigått av Sverige både på Visma sin digitale index og EU sin digitale Index. T...
Columbi løfter idretts-Norge opp i skyen

Columbi løfter idretts-Norge opp i skyen

Norges Idrettsforbund (NIF), Idrettens Regnskapskontor og alle særforbund og særkretser skal opp i skyen med Visma.net og Columbi. – Vi skal få en me...
Columbi dobler antall ansatte – vil være best på skyløsninger

Columbi dobler antall ansatte – vil være best på skyløsninger

Columbi er i sterk vekst og har nesten doblet arbeidsstokken i løpet av de siste 12 månedene. Dette inkluderer blant annet et oppkjøp av et regnskapsb...
En kunde av Columbi kan revolusjonere helsevesenet

En kunde av Columbi kan revolusjonere helsevesenet

Vet du hva som er linken mellom Columbi Micro, 600 høner og en væske som skal påvise ulike sykdommer når de testes mot blod på sykehus og laboratorier...
Bransjenytt, Seminarer og kampanjer
23

Columbi kjøper Ateco Systems

Publisert

Daglig leder i Columbi Micro, Jens Erik Mjølnerød, mener Columbi og ATECO vil utfylle hverandre.

- De har en ganske lik profil som oss, med Visma som satsningsområde. I tillegg har de mange store og interessante kunder, så det ligger mye potensiale i kundebasen, sier Mjølnerød.

Med nye kollegaer blir det flere som kan utfordre hverandre og gjøre hverandre bedre. I tillegg åpnes det opp muligheter i et nytt marked på nordvestlandet.

Den bredere kompetansen i selskapet mener tidligere daglig leder i ATECO Systems, Jan-Arve Aarseth, at vil komme både ansatte og kunder til gode.

- Vi får et større kompetansemiljø, og ikke minst en egen utviklingsavdeling. Tidligere måtte vi ofte leie inn hjelp utenfra som vi nå har internt. Det mener vi vil styrke oss i våre leveranser, sier Aarseth.

 

Ingen endringer for kundene til ATECO Systems

Aarseth tror ikke at kundene til ATECO Systems vil merke de største endringene.

- Vi fortsetter som før ovenfor kundene. Vi blir et lokalkontor, og de skal forholde seg til akkurat samme person som tidligere, sier han.

Aarseth blir avdelingsleder for lokalkontoret til Columbi i Ålesund.

- Vi har tenkt i et par år at vi må gjøre noe for å bli større, sier Aarseth.

ATECO Systems får fordelen av å kunne «trekke på» kompetanse i Columbi, men Aarseth mener det også kan gå mye kompetanse og erfaringsutveksling andre veien.

- Vi har noen bransjer vi er ekstra gode på, og det er eksempelvis rederi, verft, fiskeri og industri. Vi har flere kunder innen tung møbelindustri. Vi må se hvordan vi best kan dra nytte av hverandres erfaringer, sier Aarseth.

 

Vekststrategi

Columbi tok et tydelig valg før 2018 på at de ønsket å vokse.

- Det stilles stadig høyere krav til tyngde og bredde på kompetanse, og det blir vanskeligere for de minste å kunne konkurrere. Derfor tok vi et valg om at vi måtte styrke vår kompetanse på ulike områder, og for å kunne gjøre det måtte vi være flere mennesker, sier leder for ERP-teamet i Columbi, Tor-Egil Kristensen.

Med ATECO Systems på laget blir vi nå totalt 22 ansatte i selskapet.

- Oppkjøpet er et ledd i Columbi sin vekststrategi, sier Tor-Egil Kristensen.

nyhetsarkiv
Søk i arkiv