X
GO
               
Update 2018: Digitalisering, effektivisering og kostnadsbesparelse

Update 2018: Digitalisering, effektivisering og kostnadsbesparelse

Skytjenester gjør livet enkelt for bedrifter og deres ansatte, og sparer både tid og penger. Fagseminaret Update 2018 satt fokus på fremtidens skybase...
Digital Index 2018 – Norge sakker akterut

Digital Index 2018 – Norge sakker akterut

Norge holder ikke samme digitaliseringstakt som våre naboland, og er forbigått av Sverige både på Visma sin digitale index og EU sin digitale Index. T...
Columbi løfter idretts-Norge opp i skyen

Columbi løfter idretts-Norge opp i skyen

Norges Idrettsforbund (NIF), Idrettens Regnskapskontor og alle særforbund og særkretser skal opp i skyen med Visma.net og Columbi. – Vi skal få en me...
Columbi dobler antall ansatte – vil være best på skyløsninger

Columbi dobler antall ansatte – vil være best på skyløsninger

Columbi er i sterk vekst og har nesten doblet arbeidsstokken i løpet av de siste 12 månedene. Dette inkluderer blant annet et oppkjøp av et regnskapsb...
En kunde av Columbi kan revolusjonere helsevesenet

En kunde av Columbi kan revolusjonere helsevesenet

Vet du hva som er linken mellom Columbi Micro, 600 høner og en væske som skal påvise ulike sykdommer når de testes mot blod på sykehus og laboratorier...
Bransjenytt, Seminarer og kampanjer
13

Columbi dobler antall ansatte – vil være best på skyløsninger

Publisert

Vi har mange spennende kunder vi hjelper til skyen for øyeblikket, både store og små, forteller Jens Erik. Dette har forsterket skysatsningen i Columbi, og ført til at nye stillinger har blitt lyst ut.

- Vi ønsker å være en foretrukken leverandør på skyløsninger. Ikke bare i Østfold, men i hele landet, sier Jens Erik.

NoFence er et av selskapene som gjorde grundig research før de valgte Columbi.

- Vi ønsket å finne en leverandør på Nord-Vestlandet, men kunne ikke finne noen. Da utvidet vi søket til hele Norge, og valgte Columbi, sier økonomisjef i Nofence Håkon Holmen. Nofence leverer virtuelle gjerder til geiter, og er et spennende selskap dere kan lese mer om her.

Norges Idrettsforbund har også hatt en prosess rundt valg av løsning og leverandør da de skulle til skyen. Valget falt på Visma.net som system og på Columbi som leverandør.

- Visma.net er et viktig satsningsområde for oss, og i tillegg leverer vi kontorstøttefunksjoner gjennom programporteføljen til Microsoft. Vi har også en egen utviklingsavdeling som tilpasser, integrerer og utvikler spesialløsninger for våre kunder. Vårt mål er å gi kunden best mulig totalløsning for å understøtte deres forretningsprosesser på en best mulig måte, sier Jens Erik.

 

Dobler antall ansatte

Innen utgangen av 2018 har staben økt til 19 ansatte etter at det i flere år har vært 10 ansatte her på Tykkemyr 27. Dette året blir dermed et spesielt år for Columbi Micro, som ble etablert i 1986 med 3 ansatte som alle kom fra Høgskolen i Østfold.

Er alle nyansatte tilknyttet skysatsningen?

- Nei, det er de ikke. Vi ønsker også å beholde eksisterende kunder og sikre bredden i vårt kompetanseområde. Vi har også noen nye på regnskap, da vi ønsker å sikre kompetansen her. Men ellers er det flere nye konsulenter på skyløsninger, og vi har også allokert ressurser internt for å sikre bred satsing på sky, forklarer Jens Erik.

 

Størst på Visma.net – og med mest fornøyde kunder

Visma.net er et spesielt satsningsområde for Columbi, og flere av de nye konsulentene er på Visma.net.

En av de nyansatte Visma.net konsulentene er Erik Lunde. Selv om han er nyansatt i Columbi, er han en erfaren Visma.net konsulent med bakgrunn fra Visma sin partnersupport. Han ramser opp flere grunner til at han har en spennende arbeidsplass om dagen.

- Det er spennende å jobbe med skybaserte løsninger, fordi det er fremtiden, både for oss ansatte og for vår arbeidsgiver. Jeg jobber sammen med utrolig dyktige mennesker i Columbi, vi vokser hurtig og får inn nye spennende prosjekter hele tiden, forklarer Erik.

En stor eksisterende kunde er Norges Idrettsforbund. Når de er flyttet over i skyen vil Columbi bli «Størst i Norge på Visma.net».

- Det stemmer at det ser ut som vi vil bli størst i Norge på Visma.net. Det er spennende, men absolutt ingen sovepute, sier Erik Lunde. I denne bransjen går utviklingen veldig fort, og vi må jobbe knallhardt hver eneste dag for å beholde vår posisjon og utvikle oss videre, fortsetter han.

Selv om Columbi liker utrykk som vekst og kvantitet, er kvalitet i leveransene det absolutt viktigste.

- Vi har nettopp blitt kåret av Visma til den leverandøren med best kundetilfredshet hittil i 2018. Det viser at vi klarer å beholde kvalitet i leveranse og service selv i perioder med vekst, sier Erik Lunde og Jens Erik Mjølnerød.

 

Tar markedsandeler i marked i endring

Det er et skifte i markedet om dagen. Undersøkelser viser at bedrifter med over 50 % av omsetningen sin fra skytjenester er mer lønnsomme enn de med mesteparten av omsetningen på ikke-skytjenester (kilde: IDC, 2016)

- I Columbi er vi klar over at for egen lønnsomhet og markedsposisjon i årene som kommer, er det alfa-omega og tenke sky. Vi utvider staben for å bygge ekspertisen og kompetansen vi trenger for å kunne servisere våre kunder på best mulig vis. Derfor har vi ansatt både utviklere og konsulenter med fokus på skyløsninger, forklarer Jens Erik.

Ser dere effektene?

- Vi ser det på tilbakemeldingene fra kundene, og vi ser det også på hvilke kunder som nå velger oss. Det er flere store kunder, som har gjort lang og grundig research av både programvare og leverandører, som ender med å velge oss. Og det er mange kunder som utrykker at de er veldig fornøyde med oss som skyleverandør. Vi er i ferd med å befeste en solid posisjon som skyleverandør, og det betyr også vekst i antall ansatte, avslutter Jens Erik Mjølnerød.

nyhetsarkiv
Søk i arkiv